Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că a transmis pentru validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia de atribuire aferentă contractului pentru modernizarea centurii rutiere a Capitalei pe segmentele A1 - DN7 şi DN2 – A2, valoarea contractului pentru cele două loturi fiind estimată la 471,2 milioane lei (103,7 milioane euro), cu TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul proiect este împărţit în două loturi şi vizează segmentul de drum dintre A2 (km 23) şi A1 (km 55), precum şi amenajarea nodurilor rutiere de la intersecţia cu DN4 şi Drumul Judeţean 401 (DJ401).

Valoarea estimată este de 257,9 milioane lei (56,8 milioane euro), cu TVA, pentru lotul I şi de 213,35 milioane lei (46,9 milioane euro), cu TVA, pentru lotul II. Lucrările urmează să fie cofinanţate din fonduri europene nerambursabile.

Potrivit Master Planului General de Transport, statul urmează să modernizeze până în 2018 centura de sud a Capitalei, la nivel de drum expres. Bucureştiul este una dintre puţinele capitale europene care nu au o centură ocolitoare la nivel de autostradă sau de drum expres.

Centura Capitalei, una dintre şoselele cu cel mai mare trafic din România, este un inel rutier în jurul Bucureştiului, cu câte o bandă pe sens şi treceri la acelaşi nivel, ceea ce creează mari blocaje ale traficului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.